Tuinindestad Groningen

Tuinindestad Groningen

Over Tuinindestad

Tuinindestad is oktober 2016 verhuisd naar de Tarralaan in het Westpark. Een grote ruime plek tussen Hoogkerk en De Held, waar je je helemaal buiten voelt (met voldoende droge parkeer ruimte). Klik hier voor de route.

 

TERUGBRENGEN BOMEN
Wij zijn zo juist naar buiten gelopen in ons dorp. De wereld ziet er prachtig wit uit, maar de weg naar Groningen is al spekglad en wordt nog gladder als je het weerbericht serieus neemt (http://www.knmi.nl/nederland-nu/weer/waarschuwingen/groningen). Tot vanavond 20.00 u is er kans op ijzel, met "grote risico's voor weggebruikers". We weten niet hoe de toestand in de stad is, maar vermoeden dat op de toegangsweg naar Tuinindestad niet gestrooid is. Kortom, WE ZIJN VANDAAG (ZATERDAG 7 JANUARI) NIET OP http://www.detuinindestad.nl/ OM ADOPTIEBOMEN IN ONTVANGST TE NEMEN.

Iedereen kan morgen (zondag 8 januari) zijn boom terugbrengen. We gaan dan open vanaf 13.00 tot 17.00 uur. 
 

 

HERHALING EERDERE TEKST HIERONDER:

Vanaf  dinsdag 6 december kan iedereen weer bij Tuinindestad terecht voor het adopteren van een kerstboom. De bomen worden herplant in Veenhuizen (www.detuinenvanweldadigheid.nl). Het afgelopen jaar heeft circa 92 % van de bomen de herplant overleefd (2% minder dan vorig jaar).

Bestaande adoptiebomen reserveren tot uiterlijk 28 november;
Reserveringen vervolgens ophalen uiterlijk op zondag 11 december

Bestaande adoptieouders krijgen een mail met de vraag of ze hun eigen boom opnieuw willen reserveren. Reserveren kan tot en met (uiterlijk) 28 november. Gereserveerde bomen kunnen vervolgens worden opgehaald, uiterlijk op zondag 11 december. Bezorgen kan eventueel later als je daarvoor, weer voor zondag 11 december, een afspraak hebt gemaakt.

Nieuwe boom
Is de boom afgekeurd, wou je sowieso een nieuwe boom of heb je nog nooit eerder een boom geadopteerd, kom gewoon gezellig langs om een nieuwe boom uit te zoeken op Tuinindestad. In de eerste week, vanaf 6 december, is er zeker nog volop keus. Reserveren is niet noodzakelijk.

De kosten zijn afhankelijk van de grootte van de boom (va 10 tot 30 euro). Wij hebben de prijzen dus niet verhoogd (noch verlaagd).

Overige kosten

  • statiegeld: 10 euro
  • bezorgen of ophalen: 7,50 euro (binnen de stad)
  • bezorgen of ophalen: 15 euro (buiten de stad)

Koop lokaal

Tuinindestad kan dit jaar ca 250 adoptiebomen leveren. De voorraad wordt daarom aangevuld met, lokaler dan lokaal, circa 150 kerstbomen van Jaap Bolhuis (uit Haren). Scheelt een stuk in transportkilometers (veel kerstbomen in Nederland worden geïmporteerd uit Denemarken of nog verder weg).

KerstInstuif
Op woensdag 7,14, 21 en zondag 11 & 18 december hebben we een kerstinstuif (van 14.00 tot 17.00). Koekjes bakken met een gat, kerstbomen vouwen, kaarten maken en elke avond een verhaal om ca 16.45 uur. Meer info in de nieuwsbrief van Tuinindestad.Kerstboom facebook Kerstboom twitter