Over Ons

Welkom bij AdopteerEenKerstboom (AEK), de thuisbasis van biologisch gekweekte kerstbomen.

Onze Geschiedenis

AdopteerEenKerstboom viert dit jaar zijn negentiende editie. Wat begon als een klein initiatief is uitgegroeid tot een beweging met 16 uitgiftepunten verspreid over het land. Onze missie is om kerstbomen een tweede leven te geven en zo bij te dragen aan een groenere planeet.

Onze Oprichters

Het initiatief werd in 2005 genomen door Erwin Kooijman en Kyra Gunneweg. Zij zijn de drijvende krachten achter de biologische kwekerij Randijk Bamboe & Hoveniers in Leusden en de pioniers van het adoptiekerstboomconcept in Nederland.

Onze Visie

AEK is ontstaan uit de overtuiging dat kerstbomen meer verdienen dan een eenmalig gebruik. Met onze adoptieprogramma's zorgen we ervoor dat kerstbomen meerdere jaren mee kunnen gaan, wat zorgt voor een significante vermindering van afval en een positieve impact op het milieu.

Duurzaamheid en Innovatie

Alle kerstbomen bij AEK worden biologisch gekweekt zonder kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen. We zijn constant op zoek naar innovatieve methoden om onze bomen gezond en sterk te houden, zowel tijdens hun tijd in uw huis als wanneer ze terug zijn op onze kwekerij.

Ons Team

AEK kan niet bestaan zonder de inzet van kleine ondernemers, eigenaars van kwekerijen, ecologisch georiënteerde winkels en de talloze vaste én vrijwillige medewerkers die elk jaar weer hun steentje bijdragen.

Meedoen?

Heb je interesse om als kweker of uitgiftepunt deel uit te maken van het AEK-netwerk? We zijn altijd op zoek naar gelijkgestemden die onze visie delen en willen bijdragen aan een duurzamere toekomst.

Contact

Voor meer informatie of om deel te nemen aan ons initiatief, neem contact met ons op via info@adopteereenkerstboom.nl.